top of page

Inspiration till att bryta tankemönster

Att hitta saker som inspirerar går att göras på så många olika sätt, Google, Pinterest, Instagram m.m. För mig är det på Youtube och på andra fotografers hemsidor jag kan hitta min inspiration. Senast hittade jag en fotograf på Youtube som fångade mitt intresse väldigt snabbt om just utveckling och tänkandet. I den videon handlade det om nio vanor du behöver bryta för att lyckas.

Viktigt att påpeka också är att det finns mer tips än bra tips oavsett var du söker information, här gäller det att plocka russinen ur kakan. Jag har blivit ganska bra på att sålla bort tips jag inte behöver. Det är ingen bra idé att bara söka på till exempel fotograferings tips, många vill delge sina tips vilket gör att det blir för mycket och du bara fastnar. (enligt mig)Spindelnät en höst morgon


Att starta eget företag innebär saker jag aldrig hade tänkt på. När jag tänkte på att starta eget var det tankar som fysiskt arbete, möta kunder, pengar m.m. Jag tänkte aldrig på att jobba med personlig utveckling för att stärka mitt psyke. För tro mig det behövs! Det är verkligen prövande av psyket att orka driva eget. Det är minst lika viktigt att ha ett starkt psyke som ett starkt varumärke. Jag tror att det går och jämföra med elitidrottare. Sarah Sjöström till exempel, även om hon hade talang och tränade enormt mycket hade hon aldrig nått sina framgångar utan sitt psyke.


Det jag brukar göra när jag lärt mig något nytt eller vill lära mig. Är att skriva ner det i min bok, för mig fastnar det bättre då. Då kan jag också läsa det om och om igen för att påminna mig om hur jag till exempel behöver tänka. Till slut sitter det och jag bara gör det nya jag lärt mig automatiskt.Jag skriver ner två punkter om jämförelse och klagande från videon jag nämnde tidigare.Jämförelse

Sök inspiration men jämför dig inte med andra!

Att jämföra leder till missnöje med livet och det tar bort glädjen med det du vill göra.

Personer har kommit olika långt eftersom vi börjat vid olika tillfällen.Klagande

Jag har inte sett mig som en klagande person tidigare men har nu lärt mig en sak. Att klagande tränar min hjärna att leta upp negativa saker i allting. Den meningen träffade mig när jag skrev den i min bok. Som ett exempel när jag fick tips om att jag borde ha en utställning med mina fotografier. Då slog min hjärna om som den tydligen är tränad till att göra, till att hitta problem med att ha utställning. Sjukt hur något som ska vara positivt försöker jag hitta problem med i stället. Det jag nu gjort för att komma ur mitt klagande är att ha satt en gul gummisnodd runt min handled. Varje gång jag kommer på mig att klaga, drar jag upp gummisnodden och släpper. Smack, jag väcks till och inser att nu har jag klagat. Till slut kommer det här leda till att jag slutar klaga och jag fokuserar på rätt saker i stället.Vi är väl flera som märkt av att det varit betydligt mer mygg nu på sensommaren än förut. Som naturfotograf har det varit väldigt jobbigt med alla mygg. Smack, fick dra upp den gula gummisnodden och släppa. Klagande! Hur ska jag kunna lösa det i stället för att klaga på det? Jag har flera morgnar gett mig av till en sjö med vindskydd och eldstad.

Jag har tänt en brasa för att det är så himla mysigt och rogivande men också för att myggen inte gillar det. Inget mer klagande och jag behöver inte dra i gula gummisnodden. Jag har druckit mitt morgonkaffe, stirrat in i elden och lyssnat på den sprakande brasan. Har inte hört en enda mygga surrandes. Jag har där kunnat sortera och urskilja mina tankar över vad jag behöver fokusera på.

Det har också varit ett tillfälle och vara kreativ med kameran på olika sätt.


1 commentaire


mariseldkraft
mariseldkraft
18 sept. 2023

Vad härligt att du vill delge och inspirera andra till att ändra tankesätt. Du har ju så rätt det du skriver om.

J'aime
bottom of page