top of page

Jag ser tillbaka på året 2022


Jag kröp upp i soffan med en kopp kaffe i morse med en idé att summera mitt 2022. Först hade jag ingen tanke på att det skulle bli ett inlägg utan bara noteringar för min egen del. Det sägs ju att det är nyttigt för en själv att summera det man gjort, oavsett vad. Men varför ska jag göra det? För mig tror jag att det är nyttigt att tänka tillbaka för att minnas vad jag har gjort. Jag borde göra det oftare, inte bara på slutet av året. Som för många andra är det samma sak för mig, att det är lättast att minnas det jag inte blev nöjd med.


Jag tänker ändra på det tankesättet. Jag tror bestämt att jag ska börja fira mer när jag gjort något jag är nöjd med helt enkelt!


Ni behöver inte se allt jag skrivit om antal utförda uppdrag eller kontaktade företag, med mera för mitt 2022. Det är mer intressant och nyttigt för mig. Nåt som jag kommer till insikt i nu när jag skriver är att jag bara jobbat som fotograf på heltid sen den första oktober. Jag behöver ha det i åtanke nu när det summeras.


Hur ska jag göra under 2023? En väldigt kort mening men innefattar så mycket för mig som:

  • vad behöver jag göra annorlunda?

  • vilka vill jag samarbeta med och varför?

  • har jag några speciella platser jag vill åka till?

  • vad behöver jag lära mig/utbilda mig i?

Under så många år på tidigare jobb har målen redan varit satta och jag har bra fått finna mig i hur mitt år ska se ut. Jag har fått vara med och ha vissa önskemål men det har varit väldigt begränsat. Ska sanningen fram har jag inte haft några krav eller önskemål heller för jag kände själv att jag inte ville vidare, jag hade en annan längtan! När jag ser fram emot nästa år och planerar för det känner jag en stor glädje och frihet att det är jag som styr.


Just frihet var något jag la på minnet när jag pratade med flera egna företagare om vad dom tyckte var bäst med och driva eget. Det finns en frihet i att jag bestämmer hur mina dagar ska se ut, vem jag vill jobba med och när jag vill dricka kaffe. Jag skojade ibland med mina kollegor på förra jobbet om just kafferaster. Det blev alltid så märkbart med raster efter semestern. När vi var tillbaka på jobbet efter tre eller fyra veckor var det bestämt när jag fick äta och när jag fick dricka kaffe. Bara en sån enkel grej som att jag väljer själv när jag dricker kaffet nu. Jag är mycket nöjd med det jag har vågat göra och vad jag har lyckats med under det här året.

1件のコメント


mariseldkraft
mariseldkraft
2022年12月27日

Härligt att få styra över sitt eget liv. Jag är så glad för din skull. Det har hänt mycket för dig på kort tid. 🤗

いいね!
bottom of page