top of page

Nu var det länge sen sist!

Senast jag skrev var det en summering av året 2022. När jag nästa gång skulle skriva kände jag att det var mer jobbigt att skriva, det kom liksom inte till mig vad jag skulle skriva om. Kände frustration av att det inte gick bra att skriva. Sen är det ju inte lättare att vara perfektionist! Är det här tillräckligt bra, har jag stavat rätt och kommer någon tycka att det här är intressant? Jag jobbar med att inte tänka för mycket. Just det går att applicera på så mycket "inte tänka för mycket" . Det sätter så många käppar i hjulet för mig när tankarna kommer. Jag vet vad jag vill och varför, nu försöker jag lyssna på mitt hjärta för att komma dit.Idag är det den första september och nu närmar sig årstiden jag gillar mest, hösten! Den friska kallare luften och alla färger. Behovet att ha med sig värmande kaffe när jag är ute och fotograferar är större. På samma sätt att tända en brasa som sprakar och ger värme.

Regnet öser ner utanför fönstret nu och jag myser när jag lyssnar på First Aid Kit samtidigt som jag skriver det här inlägget.Idag skulle jag och min fru åkt till Tyresta nationalpark för första gången. Men som sagt så öser regnet ner så vi gör ett nytt försök nästa vecka. Det ligger bara en timme från där jag bor men det har aldrig blivit av att jag åkt dit, där ska det finnas mycket fin gammelskog. Låter som några timmar med fotografering, frisk luft och kanske fika. Under september månad har jag planerat in att åka till Orsa. Jag har kollat upp flera olika ställen där som jag vill fotografera.Under sommaren har jag varit på flera olika ställen som Österlen, Dalarna, Gotland och Småland. Sistnämnda Småland har jag inte varit mycket i men det var hur fint som helst. På flera ställen kunde jag känna igen mig i omgivningarna som jag så många gånger sett i Astrid Lindgrens filmer med Emil. Kommer definitivt vilja åka tillbaka fler gånger! Bilden nedan är från Småland.Jag hade en utställning på Taxinge Slott i slutet av juli i en vecka och jag lärde mig så mycket av det. Det är mycket mer än vad jag trodde att hålla i en utställning. Allt från hur många fotografier behövs, vilka och självklart priset. Finns många som har åsikter om just priset du sätter märker jag. Det är ändå du som ägare till bilderna som behöver sätta ett värde på det du skapat till slut. Tack alla ni som kom på utställningen och tack till er som ställde frågor som gjorde att jag lärde mig saker.Jag tänker testa att hålla inläggen kortare för då kanske dom skrivs oftare!? Nästa inlägg vet jag redan vad det ska handla om. I våras lyckades jag komma rävungar riktigt nära under fyra morgnar, mer om det i nästa inlägg.Sist vill jag bara säga att nu finns det kanske stavfel med mera i texten men vad gör det? Det finns värre saker!


Commentaires


bottom of page