top of page

Behovet

Att lyssna inåt och prioritera sina behov är värt så mycket. Jag uppskattar verkligen de senaste dagarnas väder då det har blandats med regn, dimma och härlig frisk luft. Det är faktiskt ganska likt hösten, förutom alla färgerna när jag tänker efter. Den här veckan har jag valt att hålla mig i närområden där jag bor. Jag upplever det som att skogen börjar andas nu igen efter vinterns dvala av kyla och snö. Den suger åt sig av allt vatten och andas in den friska luften för att växa sig stark igen. Jag rekommenderar alla att gå ut i närmaste skog för att rensa sig från dom intryck vi får dagligen. Att gå i lugnt tempo genom naturen och bara registrera vad du ser, känner och hör gör att stressnivån sänks. Jag känner i alla fall så och jag känner också att jag kommer i bättre kontakt med mig, mitt inre jag. Följ en stig och se vart den leder med öppet sinne. Det är befriande att koppla bort alla tankar och bara sätta en fot framför den andra. Packa väskan med en termos, några mackor och sittunderlag för att förgylla stunden lite extra.



En stig i skogen med dimma



Snart är det april och då kan de första vårblommorna komma som vitsippor och blåsippor, då öppnas det upp för nya motiv att fotografera. En annan sak som är positivt är att dagarna är längre nu då solen går upp tidigare och ner senare. Mer tid att vara kreativ på. Angående kreativitet var jag vid en mindre fors i veckan för att vara just kreativ med att fotografera med långa slutartider. Jag tycker det är ett kul sätt att fotografera vatten på. Det är också ett tips om ni tycker att det inte finns något att fotografera. Testa då att enbart fotografera en sak som vatten exempelvis, men på olika sätt. Det går att variera sig mycket antingen med slutartider eller från vilken vinkel du fotograferar. Att sitta på huk och fotografera nära vattenytan är ett sätt att prova. Ett annat är att gå ut i vattnet, om det är möjligt och fotografera därifrån.



Fors fotograferad på våren med långsam slutartid



Jag använde mig av naturen som kontor faktiskt i veckan för att skriva. Jag hade med mig sittunderlag och min journal där jag skriver ner olika anteckningar. Där satt jag i eftermiddagssolen vid en sjö och jobbade. Det enda jag hörde var isen som sakta smälte vid strandkanten och löv som rörde sig i vinden. Jag har aldrig testat att jobba på så sätt tidigare men det var väldigt lätt för mig att koncentrera mig och få till mig insiktsfulla tankar och strategier för att komma vidare. Tre timmar senare var jag hemma igen och hade mer energi och nya idéer. Definitivt nånting jag kommer testa flera gånger, jag ska se till att alltid ha med mig min journal i kameraväskan när jag är ute. På så sätt kan jag lättare få ner mina tankar och idéer.


Nedan några fler fotografier från veckan.

Hälsningar Oscar





bottom of page